1 | Õppekava nimetus | Trühvlite valmistamine ja kommivormidega töötamine |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õpilane valmistab erinevate täidistega korrektseid trühvleid ja komme. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – kommide ja trühvlite tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 12 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 10 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud trühvlite ja vormikommide valmistamise põhimõtted, valmistab õpperühmas täidised ja katab need šokolaadi ning dekoratsioonidega. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab ühed trühvlid. Valmistatakse: Jõuluhõngulised pähklitrühvlid Baileys trühvlid Kirsi ja kohvi trühvlid Koorelikööri kommid Granadilli kommid Maapähkli ja soolakaramelli kommid Mojito kommid Õppetöö lõpus toimub valminud trühvlite esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud trühvleid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: šokolaadiga töötamise põhitõed;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;tempereerimine;kommivormidega töötamine;trühvlid ja nende dekoreerimine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |